15 decembrie 2006

ora 13.30
Stiu ca v-ati obisnuit sa primiti mesajele numai de la Horatiu, dar veti accepta desigur si un mesaj de la mine.
Asa cum v-a spus Horatiu, ieri au fost internati si pregatiti pentru transplant. Desigur o zi destul de grea pentru noi toti dar acum, daca privesc in urma, a fost o zi buna, cu micile ei intimplari haioase pe care speram sa le povestim intr-o zi razind. Dar noaptea a fost destul de grea si pentru noi si cred ca si pentru Sebi care parca a simtit ceva. A fost foarte agitat toata noaptea iar dimineata cind a adormit mai bine a fost sculat pentru baita, pentru verificari, tinut nemancat… o bucurie. Pe Horatiu l-am condus la sala de operatii in jurul orei 7. Apoi pe la ora 11 l-au chemat si pe Sebi. L-am tinut in brate la anestezie si practic l-am vazut (pentru prima oara) cum se moleseste si miscarile ii devin haotice. Apoi a adormit iar eu am plecat paingand. In sala de linga noi erau foarte multe capete de chirurgi aplecate peste o masa. Am aflat ca acolo este Horatiu. Dar atat. Acum suntem acasa (eu si bunica) si asteptam cu nerabdare un semn despre unul din cei doi pui ai mei. Pentru ca azi l-am simtit si pe Horatiu ca pe un “puiut”.
ora 15.00
Au sunat ca Horatiu aproape a terminat, il inchid si Sebi deja asteapta ficatelul. La 16.00 l-au dus pe Hory in Sala de terapie intensiva. Cind ne-am dus la el s-a trezit si cu o voce slaba a intrebat “Ebi?”
Era bine, totul parea ok, toate semnele vitale foarte bune, echografia abdominala arata ca circulatia in artera hepatica este buna. Totul era ca la carte, Slava Domnului. Coordonatoarea de transplant i-a zis ca are un ficat frumos, ca a avut mare grija de el.
ora 19.30
Am iesit intimplator pe culoar si am fost intrebate daca l-am vazut pe Sebi. Am zburat la el si l-am gasit dormind linistit. A venit o asistenta care ne-a explicat totul, pe scurt Sebi este perfect. Asa s-a exprimat. Echografia abdominala arata si la el ok. La 2h de la transplant l-au extubat si a respirat singur foarte bine. A avut o noapte buna… Dimineata am aflat primul semn ca ficatul functioneaza. Bilirubina a scazut de la 18 la 8 in doar citeva ore. Si stiti ce? Se vede, in special in albul ochilor. A facut un picut de febra, 37.5 dar am inteles ca post operator nu-si fac probleme decit de la 38.5 in sus. Acum i-am lasat pe amindoi dormind si am zburat sa va dau repede aceste vesti bune.
Va pupam si va multumim pentru tot.

Irina

P.S. Stiu ca Horatiu va scria mult mai poetic dar ma grabesc sa nu se inchida la internet. Promit sa va scriu si eu mai poetic data viitoare. Sau pina atunci poate Horatiu sa-si reia acest bun obicei. O noapte buna tuturor.