Archive for March 2007

24 martie 2007

Suntem acasă. Revederea cu Toni (frăţiorul mai mic al lui Sebi) a fost deosebită. Băieţii se joacă împreună, dar se şi bat pe jucării. Sebi se simte bine. Este monitorizat, încă, săptămânal la un centru de transplant din Bucureşti, iar rezultatele le transmitem săptămânal la Cliniques Universitaire Saint-Luc din Bruxelles. Ne vom întoarce in Belgia la primul control pe 5 iulie. Sperăm că v-au bucurat veştile de la noi, chiar dacă unele au fost mai puţin bune.
Mulţumim tuturor care au făcut posibil transplantul lui Sebi. Nu putem exprima în cuvinte sentimentele care ne-au încercat pe parcursul campaniei şi nici bucuria reîntoarcerii acasă şi a reîntregirii familiei.

Pentru companiile care l-au sponsorizat pe Sebi, voi afişa pe site până la sfârşitul lunii martie 2007 un mic raport conţinând factura emisă de Cliniques Universitaire Saint-Luc, şi alte documente justificative.
 
Numai gânduri bune tuturor,
Horaţiu

15 martie 2007

Vvvrrrrrr!!!
Am intrat in vrie: bagaje, care cum le punem, cum le aranjam. Mai sunt de pregatit actele. Si hainutele de drum. Dar sa nu uitam sa punem in bagaj si ce folosim in noaptea asta.
Seara buna tuturor.
Cam tarziu am reusit sa-mi fac timp pentru newsletter, asa ca cred ca mult vor citi mesajul abia vineri. Iar daca il cititi dupa ora 14:00, atunci Irina si Sebi vor fi ajuns deja in Bucuresti. Dupa cum ati dedus, am primit autorizarea sa plecam acasa. Analizele lui Sebi sunt putintel mai bune, nu au revenit inca la normal. Dar putem sa ne intoarcem in tara, unde vom continua supravegherea lui Sebi.
Pentru ca mai am multe lucruri de pregatit pentru drum, voi incheia aici. Cand ajung acasa, voi reveni cu mai multe detalii.

Irina si Sebi vor calatori cu cursa Tarom RO373 care ajunge in Bucuresti (Henri Coanda) la ora 13:55. Eu estimez sa ajung luni seara, cu masina si cu bagajele.

O seara buna si un weekend fain,
Horatiu

10 martie 2007

Dragii nostri,
Am promis ca revin cu vesti. Va reamintesc, analizele care descriu functia hepatica nu aratau prea bine in ultima perioada la Sebi, motiv pentru care medicii au decis sa-i faca o biopsie sa vada mai bine starea ficatului. Din acest motiv, Sebi a fost internat joi, 8 martie. I s-a luat sange pentru analize, a fost tinut nemancat vreo 6 ore, apoi echografie, anestezie si biopsie (ultima facuta tot sub explorare echo). Apoi a urmat trezirea din anestezie, care spre deosebire de alte dati, acum a fost dificila, in sensul ca Sebi a fost foarte nervos si a plans si a dat din maini si din picioare cum n-am mai vazut alt copil facand asa… Offf… S-a linistit cam dupa un sfert de ora, apoi a mancat un laptic si a dormit. Peste noapte a ramas internat pentru monitorizare. Apoi, vineri 9 martie, la vizita medicala de la ora 17:00 am aflat si rezultatul biopsiei: ficatul arata OK. Atunci cum se explica valorile ridicate ale enzimelor? Doctorii de aici au pus asta pe seama medicatiei. Au mai reglat dozarea unor medicamente si ne-au informat ca ne putem face planuri de intoarcere acasa. Daca la analizele de joi, 15 martie, totul va fi bine atunci medici vor autoriza plecarea noastra de aici. Urraaaa! Sebi a sesizat imediat usurarea noastra si a devenit si el aproape euforic. Desi nu prea e sociabil cand are de a face cu medici, la momentul externarii a fost foarte zambitor si vorbaret, a salutat pe toata lumea si spunea “Merhe ‘Ebi acahsha!” (nu cred ca trebuie sa traduc…)
Sebi e acum cu noi, nu mai e internat. Si pentru ca vineri seara a fost frumos afara (adica nu a plouat, ca vantul nu lipseste din Bruxelles) am iesit la o plimbare in centrul orasului pe care il vazusem doar pe timpul zilei. Sebi era fericit la ‘pibahe’ (plimbare).
Asadar, daca totul va fi bine (si speram ca asa va fi) Sebi si Irina se intorc acasa vineri pe 16 martie. Eu voi parasi Bruxelles-ul sambata dimineata si estimez ca voi ajunge in seara zilei de luni, 19 martie (asta pentru ca voi conduce doar ziua si am planificate doua opriri, una la München si una la Budapesta).

Am revenit, dar de data asta cu vesti bune. Am atasat 3 imagini din timpul sederii lui Sebi in spital, una din plimbarea de seara din oras si doua cu Toni, fratiorul lui Sebi care tocmai a implinit un anisor si e acasa si-l asteapta pe fratele mai mare.

Toate cele bune,
Horaţiu

6 martie 2007

Dragii nostri,
Stiu ca, de-a lungul timpului, v-am obisnuit cu vesti bune. Si as vrea sa trimit numai astfel de vesti, mai ales vestea sosirii noastre acasa. Insa in acest newsletter am o veste mai putin buna. Nu i-as spune rea, dar oricum nu e buna. Spuneam in mesajele anterioare ca analizele de sange ale lui Sebi au iesit putin din domeniul normalului. E vorba de cele 3 enzime care descriu functia hepatica. La analizele de ieri a reiesit ca una din ele nu vrea sa revina la normal si a tot crescut. A doua, e un pic peste maxima admisa si ezita inca sa revina la normal. A treia (GamaGT) e OK. Din acest motiv, Sebi e programat joi pe 8 martie la o biopsie (punctie) hepatica. Analizand apoi fragmentul de ficat medicii vor afla care e problema si vor lua o atitudine potrivita. Rezultatul il vom avea vineri sau luni. Deci Sebi va petrece iar o zi (joi) si poate chiar si noaptea de dupa in spital.

Va tinem la curent
Horatiu

P.S.: azi Toni, fratiorul mai mic al lui Sebi, a implinit un anisor. La multi ani!