10 martie 2007

Dragii nostri,
Am promis ca revin cu vesti. Va reamintesc, analizele care descriu functia hepatica nu aratau prea bine in ultima perioada la Sebi, motiv pentru care medicii au decis sa-i faca o biopsie sa vada mai bine starea ficatului. Din acest motiv, Sebi a fost internat joi, 8 martie. I s-a luat sange pentru analize, a fost tinut nemancat vreo 6 ore, apoi echografie, anestezie si biopsie (ultima facuta tot sub explorare echo). Apoi a urmat trezirea din anestezie, care spre deosebire de alte dati, acum a fost dificila, in sensul ca Sebi a fost foarte nervos si a plans si a dat din maini si din picioare cum n-am mai vazut alt copil facand asa… Offf… S-a linistit cam dupa un sfert de ora, apoi a mancat un laptic si a dormit. Peste noapte a ramas internat pentru monitorizare. Apoi, vineri 9 martie, la vizita medicala de la ora 17:00 am aflat si rezultatul biopsiei: ficatul arata OK. Atunci cum se explica valorile ridicate ale enzimelor? Doctorii de aici au pus asta pe seama medicatiei. Au mai reglat dozarea unor medicamente si ne-au informat ca ne putem face planuri de intoarcere acasa. Daca la analizele de joi, 15 martie, totul va fi bine atunci medici vor autoriza plecarea noastra de aici. Urraaaa! Sebi a sesizat imediat usurarea noastra si a devenit si el aproape euforic. Desi nu prea e sociabil cand are de a face cu medici, la momentul externarii a fost foarte zambitor si vorbaret, a salutat pe toata lumea si spunea “Merhe ‘Ebi acahsha!” (nu cred ca trebuie sa traduc…)
Sebi e acum cu noi, nu mai e internat. Si pentru ca vineri seara a fost frumos afara (adica nu a plouat, ca vantul nu lipseste din Bruxelles) am iesit la o plimbare in centrul orasului pe care il vazusem doar pe timpul zilei. Sebi era fericit la ‘pibahe’ (plimbare).
Asadar, daca totul va fi bine (si speram ca asa va fi) Sebi si Irina se intorc acasa vineri pe 16 martie. Eu voi parasi Bruxelles-ul sambata dimineata si estimez ca voi ajunge in seara zilei de luni, 19 martie (asta pentru ca voi conduce doar ziua si am planificate doua opriri, una la München si una la Budapesta).

Am revenit, dar de data asta cu vesti bune. Am atasat 3 imagini din timpul sederii lui Sebi in spital, una din plimbarea de seara din oras si doua cu Toni, fratiorul lui Sebi care tocmai a implinit un anisor si e acasa si-l asteapta pe fratele mai mare.

Toate cele bune,
Horaţiu