29 decembrie 2006

Am incercat sa avem un Craciun asa cum ne-au urat toti. Din pacate nu prea l-am simtit asa… Oricat am incercat, faptul ca Sebi e in spital inca si ca Toni e departe de noi, la Bucuresti, nu prea te lasa sa te gandesti la Sarbatori. Dar promitem ca la urmatorul Craciun, in 2007, vom fi reuniti acasa in familie si vom avea un Craciun minunat.
In seara asta Sebi va implini doua saptamani de la transplant. Eu sunt optimist si sustin in continuare ca evolutia sa este buna, desi exista si vesti mai putin bune. Cam din seara de Ajun a aparut febra. Asta se adauga la infectia cu rotavirus contactata aici in spital. Deci, temperatura oscilanta (37 … 39 C), un pic de diaree si pofta de mancare diminuata constituie tabloul zilnic. Apoi valorile enzimelor hepatice din biochimia sangelui (se fac zilnic analizele) s-au cam alterat, motiv pentru care miercuri 26 dec Sebi a beneficiat de o biopsie (punctie) hepatica. Cand a venit rezultatul (ieri, pe 28) medicii a tras concluzia ca este un “mic sindrom de respingere” – expresia lor. Ne-au zis ca nu e grav, ca toti pacientii receptori de organe trec prin aceasta faza si ca sunt pregatiti sa-i faca fata. Asa ca Sebi are parte de medicamente noi. E bine ca faza asta de respingere a aparut cat Sebi este spitalizat pentru ca a putut fi diagnosticat mai usor, credem noi.
Sebi este inca izolat, in sensul ca nu are voie sa paraseasca rezerva din cauza prezentei rotavirus-ului. Treaba asta il cam deprima, el cerand mereu afara. Incercam sa-i mentinem tonus-ul cu jucarii, cu desene animate, cu carticele potrivite varstei lui (ii place tare mult sa citeasca), cu puzzle (e in stare sa faca puzzle de 4 sau de 6 piese) sau ii aducem in rezerva o tricicleta (din dotarea sectiei in care e internat). Irina petrece cu piticul cam 20-22 h din 24. In rest a mai stat bunica (mama mea) cu el. Dar bunica (Kooka –  cum ii spune Sebi) se va intoarce la Bucuresti, sambata. Iar pentru ca deja sunt suficient de mobil (ma mai tine putin cicatricea) imi voi reintra in drepturi.

Sarbatori fericite tuturor, sa aveti un An Nou mai bun,
La Multi Ani!

Horatiu