6 decembrie 2006

A venit Mos Nicolae!

Ca sa fiu mai exact a venit Saint Nicolas. Belgienii, ca mai toti europenii vestici, dau o importanta mare sarbatorii de Sfantul Nicolae. Unii chiar considera chiar ca Saint Nicolas este mai important ca Papa Noel. Sfantul Nicolae e un mosneag simpatic a carui infatisare se deosebeste de a lui Mos Craciun doar prin prezenta unui toiag in locul sacului cu cadouri si prin faptul ca poarta pe cap o boneta specifica pe care este prezent semnul crucii.
Asemenea lui Papa Noel, si Saint Nicolas este incantat sa ofere cadouri copiilor cuminti. Si cum Sebi a fost (aproape) cuminte in ultima vreme, a fost invitat sa participe la venirea Mosului in Spitalul Saint Luc. Evident, cand Mosul l-a chemat pe Sebastièn (am scris bine, asa ii zic francofonii astia lui Sebi) sa schimbe cateva vorbe, micutul a inceput sa miortaie si brusc n-a mai vrut la Mosul. Noroc ca Mosul, care era insotit de un spiridus, a avut rabdare cu Sebi. Si uite asa pustiul a mai primit cadou o jucarie. La petrecerea data in cinstea Mosului au fost prezenti toti copiii cu probleme de ficat din sectia de pediatrie. Unii din ei proaspat transplantati (si se simteau bine, evident) altii in asteptare, ca si Sebi.
Spun in asteptare pentru ca inca nu avem confirmarea datei exacte pentru transplant. Se pare ca operatia e programata pe 13 sau pe 15 decembrie 2006.

Viroza lui Sebi, de care aminteam saptamana trecuta, nu s-a vindecat chiar imediat. Febra a disparut repede, asa cum aparuse, dar cand sa zicem ca a trecut, a aparut tusea. Acum si asta e pe trecute. Speram sa se vindece repede pentru ca trebuie sa facem si vaccinurile restante pana in transplant. Iar pentru asta nu avem nevoie de raceala sau vreo infectie.
Sambata seara Sebi e invitat de Rombel.com – Români din Belgia la Petrecerea Rombel 2006. Si aici va veni Mosul. Daca e cuminte si ii trece complet tusea.

Va dorim ca tuturor Mos Nicolae sa va aduca bucurii si sanatate.
Sarbatori Fericite!