7 decembrie 2006

Pe 6 decembrie am avut o lunga intalnire cu coordonatoarea de transplant, Magda Janssen. Noi am avut mai multe intrebari la care am gasit raspuns in urma discutiei cu ea. Intrebarile erau legate de pregatirea noastra pentru operatie, si de recomadari pentru perioada de dupa. Insa, la sfarsitul intrevederii o intrebare era inca fara raspuns: cand vom fi operati? Nu era nimic sigur inca… Ne-a explicat ca se rezolvase problema echipelor de chirurgi. E nevoie de doua echipe, una pentru Sebi (care va realiza transplantul, condusa de prof. dr. Jean de Ville de Goyet) si una pentru mine (care va face rezectia unui fragment din ficatul meu si condusa de prof. dr. Raymond Reding). Totodata, e nevoie de doua sali de operatie. Exista si varianta utilizarii unei singure sali, am fi operati pe rand, intai eu, apoi Sebi. Dar medicii nu agreeaza aceasta varianta pentru ca fragmentul de ficat extras de la mine ar fi stat prea mult timp “afara”. La momentul discutiei noastre exista doar o sala disponibila. Mai era nevoie de una. Si iata ca aseara, pe la sase, am fost sunati si informati ca suntem programati. Nu 100% dar 99,9% pe 15 decembrie, vineri, vor face transplantul.

Mai repede decat ne-am imaginat cand am venit la Bruxelles. Si mult mai repede decat ne imaginam la inceputul campaniei (5 septembrie 2006). Precis e mana Mosului aici. Fie el Saint Nicolas, Papa Noel sau oricum i-am spune. De Sarbatorile de iarna Sebi va primi un ficat. Vroiam sa scriu “ficat nou”, numa’ ca fragmentul va fi extras dintr-unul care are aproape 34 de ani. Dar in stare perfecta pentru transplant.

Asadar suntem emotionati. Dar la Cliniques Universitaires Saint-Luc suntem pe maini bune. Si suntem si optimisti. Optimismul ne e sustinut chiar de nazdravanul de Sebi, care in ultimile zile e cu totul altul. Se pare ca aerul de Bruxelles ii prieste. In plus, suntem permanent cu el, lucru care il incanta. Este vesel, vorbaret, jucaus. A evoluat mult, in sens pozitiv.

Saptamana viitoare, cu o seara inainte de transplant (joi, 14 decembrie, cand Sebi va implini 2 ani si 3 luni) ne vom interna si ne vom pregati pentru operatie. Dupa transplant Sebi va ramane la terapie intensiva aproximativ o saptamana, depinde mult de cum va evolua, apoi inca internat o perioada si urmarit indeaproape. Asadar Craciunul il va petrece in spital. Eu, cred ca voi sta maxim doua zile la terapie intensiva si apoi cel mult o saptamana internat. Insa dupa ce ies din terapie voi putea sa-l vizitez pe Sebi. Abia astept.

Tot saptamana viitoare, probabil miercuri, voi face ultima actualizare a site-ului inainte de operatie. Voi reveni, insa, cat de curand.

Ganduri bune tuturor,
Horatiu